Opšta hirurgija

Iz oblasti opšte hirurgije pokrivamo širok spektar hirurških grana sa velikim brojem specifičnih i nespecifičnih proizvoda. Počevši od proizvoda koji su namanjeni gotovo svim granama hirurgije, u ponudi imamo:

Operacione stolove mobilne, multisekcione, autonomne, elektro-hidraulične. Dizajnirani su da izdrže pacijenta težine do 500kg. Za motorizovana kretanja se mogu koristiti ergonomski daljinski upravljač (sa kablom / bluetooth pojedini modeli) ili opciona nožna pedala. Originalni integrisani sistem napajanja omogućava upotrebu stola na baterije ili kabl u zavisnosti od preferencija korisnika. Integrisani sistem za premošćavanje omogućava nastavak operacija „u toku“ i nakon pražnjenja baterija, kao i uklanjanje stola iz operacione sale.

Operacione lampeLED osvetljenje je postalo vodeći izvor svetlosti u današnjim hirurškim timovima. Razlog tome je činjenica da LED lampe emituju jasnu svetlost bez odavanja toplote uz znatnu uštedu električne energije. Lampe koje imamo u ponudi pružaju estetsko i lako prilagodljivo, veoma intenzivno osvetljenje, bez zagrevanja. Ovaj sistem je prilagođen laminarnom strujanju vazduha u operacionim salama i koristi isključivo bele LED diode. Prednosti ovih lampi su: prijatnije i udobnje hirurško okruženje bez senke, sa izuzetnim indeksom renderinga boja i odličnim osvetljavanjem dubokih šupljina. Kako LED lampe ne emituju infracrveno svetlo, rizik sušenja tkiva koje je tome izloženo je smanjen na minimum, a uslovi za rad hirurškog osoblja su udobniji. Ove lampe takođe poseduju opciju centralne ugradnje HD kamere.

Potrošni materijal za opštu hirurgiju:

  • monofilamentne polipropilenske mrežice za kile
  • biološke mrežice za kile
  • titanijumske mrežice za kile
  • hemostatski prašak na potpuno biljnoj bazi
  • resorptivni i neresorptivni hirurški konci
  • hirurški instrumenti opšte namene: iglodržači, hirurške makaze, peani, hirurške i anatomske pincete, forcepsi